WAT IS EXFOLIËREN EN HOE DOE JE HET?

Exfoliëren is een essentiële stap in je skincare routine. Door een exfoliant te gebruiken verwijder je namelijk dode huidcellen en stimuleer je celvernieuwing. Ook zorgt exfoliatie ervoor dat andere producten beter door je huid worden opgenomen, Al met al, voor ieder huidtype is er winst te behalen door je huid regelmatig te exfoliëren. Zeg maar gedag tegen een doffe teint, het is tijd voor een gladde huid met een mooie glow!

 

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is Bij exfoliëren (of in het Engels ‘exfoliate’) worden dode huidcellen verwijderd met een product op basis van (fruit)zuren, een korrel of enzymen. Klinkt misschien spannend, maar eigenlijk help je een natuurlijk proces een handje. Het is namelijk heel normaal om dode huidcellen kwijt te raken. Door bijvoorbeeld huidveroudering of huidproblemen als acne heeft je huid hier wat hulp bij nodig. Door een exfoliant in je skincare routine te implementeren, zorg je ervoor dat de verbinding tussen de bovenste laag dode huidcellen verbroken wordt, waardoor de huidcellen gemakkelijker loslaten en verwijderd worden. Ook stimuleert een exfoliant celvernieuwing en wordt de weg vrijgemaakt voor onderhuidse huidcellen om naar boven te komen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een exfoliant een dunnere huid krijgt. Laat die mooie, stralende huid maar tevoorschijn komen!   

Waarom je huid exfoliëren?

Exfoliatie zorgt dus voor een schone en stralende huid. Maar wist je dat een goede exfoliant nog meer voordelen met zich meebrengt? Zo laat je door het gebruik van een exfoliant met glycolzuur oppervlakkige pigmentatie en lijntjes vervagen. Daarnaast zorgt glycolzuur voor extra hydratatie (hallo extra glow!). Gebruik je een exfoliant met salicylzuur, dan kun je ook rekenen op veel voordelen. Salicylzuur verwijdert dode huidcellen tot in de poriën, waardoor je puistjes en mee-eters voorkomt en de talgproductie vermindert. En je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen!  

Past exfoliatie bij mijn huidtype?

Door de verschillende soorten exfolianten, met ieder eigen unieke voordelen, is er voor ieder huidtype een geschikt product om mee te exfoliëren. Zo zijn er milde exfolianten, maar kun je je huid ook exfoliëren met hogere percentages salicylzuur en glycolzuur. De producten met salicylzuur, bijvoorbeeld de CLEAR CELL – Clarifying Gel Cleanser, zijn door de diepreinigende werking perfect voor een gecombineerde tot vette huid en wanneer je last hebt van puistjes en mee-eters. Heb je een verouderde huid of een huid met een grove huidstructuur of zonschade, dan raden wij aan te exfoliëren met glycolzuur. Dit doe je bijvoorbeeld met de IMAGE MD – Restoring Facial Cleanser. 

 

Exfoliëren zonder zuren

Naast exfoliëren met zuren, kun je ook een exfoliant gebruiken met een korrel of op basis van enzymen. De ILUMA – Intense Brightening Exfoliating Cleanser en de ORMEDIC – Balancing Gel Polisher zijn door de Smart Sensing Beads ideaal bij een gevoelige huid, hyperpigmentatie of rosacea. Leuk weetje: bij teveel druk op de huid lossen de korreltjes op. Deze milde scrubtechnologie beschadigt de huid dus niet!


 

Het VITAL C – Hydrating Enzyme Masque exfolieert de huid, zoals de naam al verraadt, door de toevoeging van enzymen. Dit betekent dat de dode huidcellen worden opgelost door de toegevoegde papaya- en ananasfruitextracten. Daarnaast is dit gezichtsmasker verrijkt met antioxidanten, vitaminen en mineralen, waardoor de huid niet alleen geëxfolieerd wordt, maar ook gevoed en gehydrateerd. Ideaal voor de droge huid dus! 


 

Hoe exfolieer je het gezicht? 

En dan is er natuurlijk de vraag: hoe exfolieer je je gezicht? Dit is een beetje productafhankelijk, er zijn namelijk veel verschillende exfoliators. Met een grove korrel zoals in het AGELESS - Total Resurfacing Masque masseer je het masker in de huid en laat het intrekken, vervolgens ontstaat er exfoliatie. Of je kunt de huid op  milde wijze exfoliëren waarbij de enzymen of milde natuurlijke korrels het werk doen. Ook kun je je huid iets dieper laten exfoliëren, bijvoorbeeld door een behandeling bij een IMAGE Skincare Professional. 

Thuis exfoliëren

Ga je thuis aan de slag? Reinig dan eerst je huid effectief d.m.v. een double cleanse, wat niet meer is dan twee keer achter elkaar reinigen. Daarna is het tijd om te exfoliëren (vergeet je hals niet!). Sommige producten breng je aan en laat je zitten, andere exfolianten spoel je af. Exfolieer je huid niet meer dan een paar keer per week, anders kan je huid overbelast raken. En daarna? Vergeet dan niet een dagcrème aan te brengen met minimaal een SPF 30 om je huid goed te beschermen, of een heerlijke nachtcrème op te doen om de huid intens te voeden.  

Advies nodig bij exfoliëren?


Exfoliëren kun je leren! En daar helpen we je graag mee. Door ons uitgebreide assortiment exfolianten is er voor iedere huid wel een geschikt product. Weet je niet goed voor welke exfoliant je moet gaan? Neem contact op en laat je goed adviseren over het geschikte product en gebruik voor jouw huid.