Zo reken je af met vochtwallen onder je ogen

Word je elke ochtend wakker met dikke ogen? Grote kans dat je dan te maken hebt met vochtwallen. Laten we beginnen met goed nieuws: wij hebben dé tips om het vocht onder je ogen te verminderen. Lees hier hoe je van vochtwallen af komt en welke producten wij aanraden. Een frisse oogopslag is gewoon binnen handbereik!

Wat zijn vochtwallen?

Wallen zijn ‘zakjes’ onder je ogen die ontstaan bij een teveel aan vet, huid of vocht onder je ogen. Ook wordt er met wallen vaak ‘donkere kringen’ bedoeld. In het geval van vochtwallen heb je te maken met een zwelling die wordt veroorzaakt doordat de huid onder je ogen vocht vasthoudt. 

Wat veroorzaakt vocht onder je ogen?

Heb je last van vochtwallen? Dan wil je waarschijnlijk weten wat de oorzaak is, zodat je er iets tegen kunt doen. Vochtwallen zie je vaak terug bij een allergische reactie, waarbij vocht in de huid en slijmvliezen blijft zitten. Denk bijvoorbeeld aan hooikoorts of een allergie voor huisstofmijt. Ook kan vocht onder je ogen te maken hebben met de vochtafvoer van je lichaam. In dit geval zijn de vochtwallen voornamelijk zichtbaar nadat je hebt geslapen.

Daarnaast kunnen vochtwallen onder je ogen samenhangen met huidveroudering. Naarmate je ouder wordt vermindert collageen en hyaluronzuur in de huid. Deze bestanddelen zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Is dit in mindere mate aanwezig, dan verslapt de huid en ontstaan er rimpels. Nu is de huid onder de ogen zo gevoelig en teer, dat de tekenen van huidveroudering het eerst zichtbaar worden onder de ogen. Naast rimpels en kraaienpootjes, kunnen er een soort ‘zakjes’ ontstaan. Wanneer je dan ook nog last hebt van vocht onder de ogen, ontstaat er een zwelling, oftewel vochtwallen. Hier is de oorzaak dus eigenlijk tweeledig

Wat kun je tegen vochtwallen onder je ogen doen?

Wil je iets tegen vochtwallen doen? Dat kan! We beginnen met een aantal simpele tips. Wordt het vocht onder je ogen veroorzaakt door een allergie, dan is het natuurlijk raadzaam om hiermee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld door een allergietest of medicijnen. Raadpleeg hiervoor je huisarts. 

Zijn de vochtwallen vaak zichtbaar wanneer je ‘s ochtends in de spiegel kijkt? Dan heeft het waarschijnlijk te maken met de vochtafvoer van je lichaam. Onze tips:

  • Leg ‘s avonds een lepel in de koelkast, zodat je ‘s ochtends de huid rondom je ogen kunt koelen om de zwelling te verminderen.
  • Drink genoeg water en beweeg voldoende, dat kan een groot verschil maken bij het verminderen van vocht onder je ogen.
  • Leg je hoofd iets hoger wanneer je slaapt, zodat je voorkomt dat vocht onder je ogen zich opbouwt. 
  • Houd rekening met wat je eet en drinkt. Door alcohol en zout wordt sneller vocht vastgehouden en kunnen daarmee invloed hebben op vochtwallen.

Tot slot is goede oogverzorging een uitstekend hulpmiddel om vocht onder je ogen te verminderen. Een oogcrème met effectieve ingrediënten verzorgt de dunne huid rondom je ogen effectief en kan helpen bij het afdrijven van vocht. Om dit laatste optimaal te laten werken is het belangrijk om de oogcrème zachtjes van binnen naar buiten te smeren.  

Producten bij vocht onder je ogen

Wil je aan de slag met een oogcrème om vochtwallen te verminderen? Wij zetten een aantal echte miracle workers voor je op een rij!

Een ‘wallen wonder’. Zo noemen wij de ORMEDIC - Balancing Eye Lift Gel. En dat is natuurlijk niet zomaar. Door de mix van onder andere peptiden wordt je huid intensief gevoed en biedt het een oplossing voor gezwollen ogen, vochtwallen en fijne lijntjes en rimpels. Het quinoa-extract uit deze oog crème tegen vochtwallen helpt de kwetsbare huid rondom de ogen te versterken, gaat zwelling tegen en maakt de huid weer glad. Ideaal bij vocht onder je ogen dus! 

Ook de Hydrating Eye Recovery Gel uit onze bestverkochte Vital C-lijn is een effectieve oog crème bij vocht onder je oog en huidveroudering. Het innovatieve ingrediënt Eyeliss bevordert de afvoer van vocht, waardoor vochtwallen aanzienlijk zullen afnemen. Door onder andere vitamine C, een mix van voedende antioxidanten en hyaluronzuur is deze oogcrème een echt anti-aging powerhouse te noemen! 

Heb je naast vochtwallen ook te maken met donkere kringen? Daar hebben we ook een effectieve oogcrème voor. Door onder andere zouthoutextract, een natuurlijke huidoplichter, zorgt de ILUMA – Intense Brightening Eye Crème voor een heldere oogopslag. Ook reduceert deze rijke oog crème zwelling en helpt tekenen van huidveroudering te verminderen. Een win-win-win dus!