Wat doet vitamine C voor de huid en waarom is het zo belangrijk?

Vitamine C is door de beschermende, verstevigende en herstellende eigenschappen een echte allrounder voor je gezichtBij ieder huidtype, -probleem en iedere huidwens is vitamine C een waardevolle toevoeging op jouw skincare routine. Wij vertellen je wat vitamine C precies doet en met welke producten je aan de slag kunt.

Wat is vitamine C?

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine. Deze vitamine zit bomvol antioxidanten die jouw lichaamscellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die worden aangemaakt door onder andere uv-stralen, stress, een ongezond voedingspatroon, luchtvervuiling en roken dat schadelijk is voor cellen en weefsel. Bij een tekort aan vitamine C krijg je te maken met een verminderde weerstand en een vertraagde wondgenezing. Om dit te voorkomen is het belangrijk om genoeg vitamine C-houdende voeding binnen te krijgen. Dat betekent dat je onder andere citrusfruit, aardbeien, kiwi’s en paprika op je boodschappenlijstje moet zetten.

Waarom is vitamine C belangrijk voor je huid?

Vitamine C is een belangrijke bescherming tegen schadelijke factoren, waaronder uv-stralenGebruik je antioxidanten zoals vitamine C (in bijvoorbeeld je serum) in combinatie met een dagcrème met SPF? Dan verhoogt het de werking van een zonbeschermingsfactor! Verder speelt vitamine C een essentiële rol bij celvernieuwing en de vorming van collageen. Collageen is het eiwit dat je terugvindt in onder andere de huid en zorgt voor versteviging. Vitamine C is dus een absolute must in je skincare routine voor je gezicht! 

Vitamine C in huidverzorging

Vitamine C voor de huid heeft een veelzijdige werking: het zorgt onder andere voor bescherming en versteviging. Hierdoor is vitamine C ideaal bij verschillende huidtypen en -problemen. Ook wanneer je last hebt van een gevoelige huid, acne of rosacea is vitamine C een perfect bestanddeel om op je gezicht aan te brengen. Irritatie en ontstekingen worden voorkomen door de beschermende werking en het genezingsproces wordt ondersteund. Bovendien is vitamine C door de tweeledige werking het ultieme ingrediënt tegen huidveroudering en voor de droge huid. Ook versterkt het de haarvaatjes, waardoor roodheid in de huid wordt verbeterd.  

Producten met vitamine C

Wanneer je bekend bent met IMAGE Skincare, zal het je niet verbazen dat wij fan zijn van vitamine C voor je gezicht. Onze bekende VITAL C lijn zit vol met producten die deze krachtige antioxidant bevatten. Zo is de VITAL C - Hydrating Repair Crème één van onze meest geliefde nachtcrèmes. Door de hoge concentratie vitamine C, A en E, aangevuld met een krachtige mix van andere antioxidanten wordt de huid intens gevoed en beschermd. Deze rijke crème is de uitkomst voor de vermoeide, gedehydrateerd en doffe huid met roodheden. Ook de VITAL C – Hydrating Facial Oil is door de veelzijdige werking een mooie aanvulling op bijna iedere skincare routine. Deze hydraterende olie voedt de huid intensief en laat een doffe huid weer stralen.