5 huidverzorgingsproducten voor de winter!


It’s wintertime! En dat betekent tijd om gezellig met elkaar voor de haard te kruipen, maar ook om je huid wat extra verzorging te bieden. Om bij koude temperaturen en de verwarming die vaker aanstaat je huid toch gehydrateerd en in balans te houden, is een nachtcrème voor de winter of ander voedend product geen overbodige luxe. Met deze winter skincare tips kan jouw huid het gure winterweer trotseren!

1. Hydraterende moisturizer voor de koudste dagen van het jaar

Dat is bij uitstek de VITAL C - Hydrating Intense Moisturizer. In de winter heeft je huid behoefte aan extra verzorging en daar is deze rijke crème ideaal voor. Het helpt om het vettekort in de huid aan te vullen en bevat sheaboter (een plantaardig vet), hyaluronzuur en de vitamines A, C en E. Smeer om je huid een intense voeding en hydratatie te geven. Marie Claire (België) benoemde dit product niet voor niets dé nummer 1 moisturizer om de winter door te komen! 

2. Ook in de winter gehydrateerde lippen

Met volle en zachte lippen de winter door? Dat is zeker geen fairy-tale! ORMEDIC - Balancing Lip Gel Enhancement Complex is een lipgel, rijk aan hydraterende en voedende ingrediënten. Een ware dorstlesser voor zelfs de meest extreem droge lippen. Door verzachtende ingrediënten (zoals avocado-olie) geeft het ook direct verlichting bij droge en gebarsten lippen en door het broekzak- en clutchformaat is deze lipgel ideaal om overal mee naartoe te nemen.

3. Ook in de winter houdt je huid van exfoliëren

De winter is bij uitstek het beste seizoen om skincare met zuren te gebruiken. Zuren zijn namelijk geen goede combinatie met zon én tijdens de winter kun je de zonschade aanpakken die eventueel tijdens de zomer is opgelopen. Daarom is AGELESS - Total Facial Cleanser op basis van glycolzuur juist nu een zeer effectief product! Het biedt een exfoliërende werking, waardoor dode huidcellen, vet en vuil effectief worden verwijderd en voor een stralende, zachte huid zorgt. Even opletten: heb je deze cleanser nog nooit eerder gebruikt? Bouw het gebruik dan even op door eerst 1 tot 3 keer per week ‘s avonds te reinigen.

4. Retinol als wondermiddel in de winter

Een overnight masque is een ideaal product om soms af te wisselen met je nachtcrème, voor wat extra verzorging. Retinol is een power-ingrediënt en kun je net zoals zuren het beste in de winter gebruiken. Terwijl jij lekker ligt te slapen geeft de IMAGE MD - Restoring Over-night Retinol Masque de huid een hydratatieboost, stimuleert het celvernieuwing en ondersteunt het de aanmaak van collageen. Ook zorgen botanische, oplichtende ingrediënten ervoor dat jij wakker wordt met een egale(re) huidteint en stralende uitstraling.

5. Een dagcréme met SPF niet nodig in de winter? Think again!

Ook in de winter is een dagcreme met SPF belangrijk, om zo je huid te beschermen tegen UV-straling. Zelfs als er geen zichtbaar zonnetje is, is er namelijk sprake van UV-straling waardoor huidveroudering sneller optreedt. De PREVENTION+ lijn bestaat uit vier verschillende dagcrèmes - allen geschikt voor de winter - met een variant voor ieder huidtype én zelfs met een variant (tinted) om in de winter een extra kleurtje te krijgen. Alle vier bieden zij bescherming tegen UVA- en UVB-straling en de SPF 30 varianten bieden tevens bescherming tegen blauw licht (schermstraling). Goed beschermd is zo gedaan!