Gezicht reinigen? Volg deze stappen!

Je gezicht schoonmaken. Voor de één is het een heerlijk ritueel, voor de ander voelt het als een ‘moetje’. Hoe dan ook, een goede gezichtsreiniging is de start van een optimale skincare routine. ‘Een goed begin is het halve werk’, wordt wel gezegd en dat is met huidverbetering niet anders. Wist je bijvoorbeeld dat het reinigen van je huid ervoor zorgt dat de skincare producten die je daarna aanbrengt beter worden opgenomen? Of je nu een droge, vette of gecombineerde huid hebt: begin je routine dus altijd met een schone huid en gereinigde poriën.

Je gezicht reinigen als basis van je skincare routine

Met een gereinigd gezicht naar bed gaan is niet alleen een heerlijk gevoel, maar zorgt er ook voor dat je serum, crème en alle producten die je erna opsmeert ‘s nachts beter hun werk kunnen doen. Terwijl je slaapt, verwerkt je huid allerlei afvalstoffen. Dus ga ‘s ochtends weer aan de slag met gezichtsreiniging om al deze afvalstoffen eraf te wassen, zodat de verzorging die je hierna aanbrengt beter wordt opgenomen. Denk je klaar te zijn met een beetje lauw water? Think again! Hoewel water natuurlijk lekker verfrissend is, kun je hiermee alleen stof van je huid wassen en blijft er nog veel vuil op je huid achter. Zorg daarom voor een goede gezichtsreiniging met de juiste producten die jouw huid en poriën optimaal reinigen. Et voilà: je bent een stap verder bij een gezonde huid!

Welke cleanser past bij jou?

Iedere huid is verschillend en heeft een andere behoefte. Kijk daarom wat jouw huid nodig heeft en pas de producten van jouw gezichtsreiniging daarop aan. Maar welke cleanser is voor jou de juiste keuze? Gelukkig hebben wij daar snel antwoord op! Kom langs bij De Beautysalon en wij stellen jouw persoonlijke skincare routine oftewel Your Daily Skin Routine, samen afgestemd op jouw huidtype. Of je nu een vette of gevoelige huid hebt, met ons uitgebreide assortiment hebben we altijd een passende, effectieve routine die zorgt voor een schone en gezonde huid! 

Hoe vaak moet je je gezicht schoonmaken?

Hoe uitgebreid jouw skincare routine ook is, je begint altijd met gezichtsreiniging. Maak je gezicht dus iedere ochtend én avond schoon en zorg voor een schone, zachte huid. Let er wel op dat de gezichtsreinigingsroutine aansluit op jouw huidtype. Gelukkig hebben wij voor iedere huid een geschikt product, onder andere voor een vette of gevoelige huid. Is je gezicht schoon? Dan is het tijd om je huid verder in de watten te leggen! Benieuwd naar de andere stappen van de ultieme skincare routine? Kom gerust langs bij ons in de salon of neem contact met ons op!

Het grondig reinigen van je poriën

Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan adviseren wij een ‘double cleanse’. Dit betekent dat je aan de slag gaat met twee verschillende gezichtsreinigingsproducten achter elkaar. Eerst verwijder je het oppervlakkige vuil, met de tweede stap van je gezichtsreiniging zorg je vervolgens voor optimaal gereinigde huid. Gebruik als tweede reiniging bijvoorbeeld een cleanser met zuren. Hierdoor verwijder je dode huidcellen effectief en zorg je voor gereinigde poriën.