Last van kraaienpotjes? Zo verminder je rimpels rond de ogen

Veel lachen kunnen wij natuurlijk alleen maar toejuichen. Toch zit er ook een keerzijde aan: het ontstaan van kraaienpootjes en lachrimpels rond de ogen. Gelukkig kun je met de juiste producten de zichtbaarheid van kraaienpootjes sterk verminderen. Wij vertellen je hoe!  

Hoe ontstaan lijntjes en lachrimpels rond de ogen?

Lijntjeslachrimpels rond de ogen en kraaienpootjes kunnen verschillende oorzaken hebben. Lijntjes en rimpels kun je namelijk onderverdelen in twee categorieën: statisch en dynamisch. De eerste categorie rimpels zijn altijd zichtbaar. Ze ontstaan door de afname van collageen en elastine in de huid, wat samenhangt met huidveroudering.

Dynamische rimpels zijn enkel zichtbaar wanneer je gezichtspieren in beweging zijn. Denk aan fronsen, lachen en praten. Doordat deze zogenoemde mimische spieren bewegen, ontstaan er vouwen in de huid. Dit zijn onder andere fronsrimpels, kraaienpootjes en lachrimpels. Het kan zo zijn dat een rimpel eerst dynamisch is en na verloop van tijd permanent zichtbaar is, en dus onder de categorie statisch valt.  

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de lijntjes of diepere rimpels rond je ogen. Het zijn meerdere lijnen die vanuit je buitenste ooghoeken in een soort waaienvorm zichtbaar zijn. De naam geeft de vorm al aan, denk maar eens aan de vorm van een vogelpootje! Kraaienpootjes ontstaan enerzijds door de mimische spieren. Vooral lachen, praten, maar ook knijpen met je ogen dragen bij aan het ontstaan van deze rimpels. Ook de zon, roken en huidveroudering hebben invloed op de zichtbaarheid van kraaienpootjes.

Hoe je kraaienpootjes kunt verminderen

Hoe snel je huid veroudert en hoe snel dit zichtbaar wordt, hangt af van allerlei factoren. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je leefstijl. Zo zorgen roken en uv-stralen voor zichtbare huidveroudering, waaronder kraaienpootjes. Maar je hebt helaas niet alles in de hand. Iedereen wordt namelijk ouder. En naarmate je ouder wordt, vermindert de stevigheid, rekbaarheid en soepelheid van je huid en ontstaan er rimpels als kraaienpootjes en lachrimpels. Met de juiste anti-aging producten kun je je huid weer aanvullen met verjongende ingrediënten die de collageenaanmaak stimuleren en daarmee kraaienpootjes verminderen of voorkomen.

Producten tegen kraaienpootjes

De juiste huidverzorgingsproducten kunnen een groot verschil maken bij verschillende huidproblemen, -wensen en -behoeften. Zo kan een goede oogcrème helpen bij het verminderen van kraaienpootjes en lachrimpels onder de ogen. Mocht je denken: waarom zou ik een aparte oogcrème gebruiken? Wist je dat de huid rondom de ogen dunner is dan de huid op de rest van het gezicht? Hierdoor laat dit gebied als eerste de tekenen van huidveroudering zien. Door een speciale oogcrème te gebruiken, voed je de dunne, gevoelige huid rondom je ogen intensief en kun je kraaienpootjes en lachrimpels onder je ogen voorkomen, behandelen en verminderen! Welke producten je het best kan gebruiken? Wij geven je tips.

Kraaienpootjes effectief verzachten

THE MAX - Wrinkle Smoother biedt een unieke mix van effectieve ingrediënten. Zo bevat dit anti-aging product een peptide die ook wel de ‘botox-peptide’ wordt genoemd. Voeg dit samen met een hoogwaardig liftend complex en een plantstamceltechnologie en je hebt een krachtige verzorging in handen die de aanwezigheid van lachrimpels en kraaienpootjes effectief verzacht. Wil je ook in de rest van het gezicht werken aan anti-agingBekijk dan zeker de THE MAX-lijn. Sommige van deze producten voor de ouder wordende huid bevatten ‘Next generation’ technologie voor huidverjonging en fantastische formules met plantenstamceltechnologie voor maximale correctie, preventie en voeding. 

Ook de AGELESS - Total Eye Lift Crème biedt een uitkomst voor kraaienpootjes. Deze oog crème voor anti-aging vernieuwt de huid rondom de ogen door de mix van glycolzuur en retinol. Dit is meteen het kenmerk van bijna de gehele AGELESS-lijn: anti-aging met zuren. Zuren als glycolzuur en retinol stimuleren namelijk de aanmaak van collageen en zorgen voor celvernieuwing. Hierdoor is deze lijn perfect om huidveroudering te lijf te gaan. Door de toevoeging van effectieve ingrediënten als vitamine C en beredruifextract is deze lijn ook ideaal voor zonschade, pigmentvlekken, littekens en grove poriën. Het resultaat? Een gladdere, stevigere en gehydrateerde huid. Zeg je kraaienpootjes en lachrimpels onder de ogen maar gedag! 

Let's Talk Skin

Wil je aan de slag met een oogcrème om lachrimpels en kraaienpootjes te verminderen, maar twijfel je welke oogverzorging bij jouw huid en huidbehoefte past? Kom vooral langs bij onze salon of neem contact met ons op!