Retinol

 

Zo gebruik je het anti-aging ingrediënt retinol op de juiste manier

Zo gebruik je het anti-aging ingrediënt retinol op de juiste manier.

Retinol is al jaren hét ingrediënt dat in één adem wordt genoemd met anti-aging. En dat is niet zomaar. Dit effectieve bestanddeel biedt namelijk vele voordelen en die gaan nog veel verder dan alleen anti-aging! Ben je van plan om retinol aan je skincare routine toe te voegen? Dan is het erg belangrijk om het ingrediënt op de juiste manier te gebruiken. Wij vertellen je hoe!

De voordelen van retinol

Retinol, oftewel vitamine A-zuur, is een echte alleskunner. Het ingrediënt staat voornamelijk bekend om de anti-aging voordelen, maar het pakt ook hyperpigmentatie en acne effectief aan. Dit komt doordat retinol celvernieuwing in de huid stimuleert, waardoor dode huidcellen verwijderd worden en er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Je kunt dus een intense boost verwachten in het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken én onzuiverheden.

Bovendien stimuleert retinol de collageenaanmaak, om een jeugdige look een extra boost te geven. Collageen is namelijk een lichaamseigen eiwit dat zorgt voor elasticiteit en stevigheid van je huid. Een must voor een strakke, soepele huid!  

Voor wie is retinol geschikt?

Je leest het: retinol heeft een indrukwekkend lijstje voordelen voor uiteenlopende huidproblemen. Daarnaast is het een mooi bestanddeel om preventief in te zetten. Na je 20e levensjaar vermindert de collageenproductie namelijk. Door een ingrediënt als retinol aan de skincare routine toe te voegen, stimuleer je de aanmaak van collageen. En je weet het: voorkomen is beter dan genezen!

Heb je last van hyperpigmentatie of acne? Dan is het ook zeker interessant om je eens te verdiepen in een product met retinol. Laat je hierbij ook zeker adviseren door een IMAGE Skincare Professional, die graag met je meedenkt over de meest passende én effectieve skincare routine voor jouw huid. De beste versie van je huid creëren we samen!

Hoe (vaak) moet je retinol gebruiken?

Retinol heeft een zeer effectieve werking, waardoor je huid zal moeten wennen aan dit ingrediënt. Wij adviseren daarom om het gebruik altijd op te bouwen, waarbij je het product met retinol uiteindelijk maximaal 2 tot 3 keer per week inzet. Het is daarnaast een goed idee om te starten met een product met een lage concentratie retinol. Zo is het IMAGE MD - Restoring Overnight Retinol Masque ideaal voor de eerste kennismaking met dit power ingrediënt. Ben je al een ervaren retinol-gebruiker? Dan is de AGELESS – Total Retinol-A Crème een goede optie.

Naast de juiste frequentie, is het belangrijk om retinol op de juiste manier in te zetten. Gebruik het skincare product met retinol bijvoorbeeld alleen ‘s avonds, omdat het de huid iets gevoeliger voor zonlicht maakt. Het wordt om die reden ook afgeraden om retinol vlak voor, of tijdens je zonvakantie te gebruiken.

Volg daarnaast dit stappenplan:

  • Start met een schone huid door je huid te voorzien van een double cleanse.
  • Zorg dat je na het reinigen je huid droog dept. Een vochtige huid kan er namelijk voor zorgen dat retinol niet goed wordt geabsorbeerd door de huid.
  • A little goes a long way: breng een dunne laag product met opwaartse bewegingen aan op je gezicht en hals.
  • Wacht vervolgens 30 minuten met het aanbrengen van andere producten, zodat je maximaal kunt profiteren van de voordelen die retinol biedt.

Wat je verder zou moeten weten

Wil je helemaal goed ingelezen en voorbereid zijn voordat je retinol aan je skincare routine toevoegt? Wij zetten een aantal must knows voor je op een rij:

  • Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan wordt het afgeraden om retinol te gebruiken. Laat je door een van onze IMAGE Skincare Professionals adviseren over de producten die je wel veilig en effectief kunt (blijven) inzetten.
  • Retinol kan je huid iets droger maken. Combineer het dan ook met een ingrediënt als hyaluronzuur om de uitdrogende effecten op te heffen. Zo is de AGELESS – Total Pure Hyaluronic Filler dé ideale match met retinol-crèmes.
  • Ga je binnenkort een intensieve skincare behandeling doen of ga je op zonvakantie? Gebruik dan ten minste 7 dagen vóór deze behandeling of vakantie geen retinol om je huid voor te bereiden. Ook tijdens je zonvakantie kun je dit ingrediënt beter even vermijden.
  • Door de krachtige werking kan je huid een reactie geven of gaan schilferen. Daar hoef je niet van te schrikken. Je huid is dat geval gewoon even aan het wennen. Gebruik het product wat minder vaak tot je huid weer rustig is.
  • Retinol maakt je huid gevoeliger voor zonlicht. Gebruik dan ook altijd een dagcrème met SPF. En wees voorzichtig met het gebruik van retinol tijdens de zomer!