5 weetjes over zonnebrandcrème voor je gezicht

5 weetjes over zonnebrandcrème voor je gezicht


Hoewel het altijd belangrijk is om een beschermende dagcrème aan te brengen, verdient dit onderwerp vanaf de lente wat extra aandacht. De schadelijk uv-stralen van de zon zijn in deze tijd van het jaar sterker én we zoeken vaker zonnige bestemmingen op. Wij vertellen je daarom graag 5 'must knows’ over zonnebrandcrème die iedereen zou moeten weten.


Eerst even wat achtergrondinformatie. Wist je bijvoorbeeld dat producten met zonbescherming in de volksmond vaak ‘zonnebrand’ worden genoemd? Als je daarover nadenkt, is dat best een gekke benaming, gezien deze producten het verbranden van je huid juist voorkomen. Daarnaast is het goed om te weten dat de ‘SPF’ (Sun Protection Factor) in zonnebrandcrème je huid beschermt tegen uv-stralen Dit wil je niet alleen voorkomen voor het nare gevoel direct daarna, maar ook gezien de gevolgen op lange termijn. Denk aan risico op huidkanker en zichtbare tekenen van huidveroudering.

1. Smeren kun je leren

Wil je je zonnebrandcrème effectief zijn werk laten doen, dan horen hier wel een aantal richtlijnen bij. Wij zeggen altijd ‘smeren kun je leren’, dus pak pen en papier erbij en onthoud wanneer, hoeveel en hoe vaak je een zonnebrandcrème op je gezicht moet aanbrengen. Zo is het raadzaam om het product zo’n dertig minuten voordat je de zon ingaat aan te brengen. Gebruik ongeveer een halve theelepel voor je gezicht en breng de zonnebrandcrème iedere twee uur opnieuw aan voor optimale bescherming.

2. Vind jouw ideale match

Naast de juiste timing en hoeveelheid, is het juiste product natuurlijk ook essentieel om je huid goed te beschermen. Kies een zonnebrandcrème die bij jouw huidtype past. Heb je bijvoorbeeld een vette, acne(gevoelige) huid? Dan is de PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 30 de juiste keuze. Deze matterende zonnebrandcrème is vrij van minerale oliën en bevat UVA- en UVB-filters. Voor de droge huid is de PREVENTION+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50 de perfecte match. Deze zonnebrandcrème voor de droge huid zorgt voor ultieme hydratatie en biedt door de SPF 50 een zeer hoge bescherming.

Houd je van multifunctionele skincare producten? Dan is de PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30 een goede optie voor jou. Deze verzorgende zonnebrandcrème met een tintje beschermt niet alleen, maar zorgt ook voor een egale teint en fungeert als goede basis voor make-up, waardoor deze langer goed blijft zitten.

En laten we zeker onze nieuwste PREVENTION+ aanwinsten niet vergeten. Het moderne SPF serum (dat je overigens als laatste stap in je skincare routine aanbrengt) en de Clear Solar Gel zijn ideaal om voor verschillende huidskleuren op te doen. Beide zijn beschikbaar in een transparante variant, waardoor het ook moeiteloos aan te brengen is over je make-up, wanneer je even bij wil smeren gedurende de dag. Dit zijn dan ook spf-producten die zeker een plekje in je tas verdienen deze zomer. 

3. Vergeet je lippen niet

Je weet nu hoe je een zonnebrandcrème moet smeren én welk product je zou moeten gebruiken. Dan is het tijd om extra aandacht te besteden aan je lippen. De gevoelige huid van je lippen wil je namelijk absoluut beschermen tegen uv-stralen. Dit doe je bijvoorbeeld met de IMAGE MD - Restoring Lip Enhancer SPF 15, een ultra-hydraterende lipbalsem die je lippen beschermt. Een must have!

4. Combineer met vitamine C

Wij geloven in de ‘mix & match’-filosofie, waarbij je verschillende productlijnen combineert en je huid een zo breed mogelijke verzorging krijgt. De verschillende ingrediënten in huidverzorgingsproducten kunnen elkaar namelijk ondersteunen. Een mooi voorbeeld hiervan is de combinatie van een zonnebrandcrème met vitamine C. Vitamine C is namelijk een krachtige antioxidant en beschermt de huid tegen schade door vrije radicale, zoals uv-stralen. Wanneer je een serum met vitamine C aanbrengt onder je zonnebrandcrème heb je dus een effectieve, beschermende combinatie in handen.

Het IMAGE MD - Restoring Power-C Serum bevat het hoogste percentage aan vitamine C, waardoor dit ons krachtigste vitamine C serum tot nu toe is. Het biedt een beschermende factor en vermindert hyperpigmentatie, rimpels en fijne lijntjes. Perfect voor onder je zonnebrandcrème dus.

5. Bescherm je huid ook tegen blauw licht

Niet alleen de uv-stralen van de zon, maar ook blauw licht (HEV-straling) van je telefoon-, computer-, tablet- en tv-scherm is schadelijk voor je huid. Beide soorten straling hebben invloed op huidveroudering. Dus ook tijdens een dagje thuiswerken of tijdens het bingen van je favoriete serie is het belangrijk om je huid te beschermen en tekenen van huidveroudering te voorkomen. Extra fijn dus dat de IMAGE Skincare zonnebrandcrèmes je gezicht ook beschermen tegen blauw licht.