De evolutie van zonbescherming

Wist je dat zonbescherming één van de belangrijkste producten is om huidveroudering te voorkomen? En na jaren van onderzoek en skincare ontwikkelingen, heeft zonbescherming een lange weg afgelegd. Lees hier meer over de evolutie van zonbescherming én over onze nieuwe PREVENTION+ producten.

Vroeger vs. nu

Ooit was het zo dat zonbescherming vooral werd gezien als een middel om zonverbranding te voorkomen. Voordat je naar het zwembad of de zon inging werd het opgedaan, zonder veel waarde te hechten aan de textuur, hoe het aanvoelt en of het wel of niet een witte waas zou achterlaten. Tegenwoordig verwachten we veel meer van zonbescherming. Met SPF als laatste stap in je skincare routine, is het belangrijk dat het een lichtgewicht textuur betreft en makkelijk aan te brengen is. Ook willen we graag voorkomen dat er zich een plakkerige, dikke laag vormt op je huid.

De cijfers

Inmiddels is zonbescherming verkrijgbaar in verschillende texturen en tinten. Het wordt ontwikkeld in combinatie met andere ingrediënten die ervoor zorgen dat huidverbetering wordt bewerkstelligd. Af en toe is SPF ook toegevoegd aan make-up. Toch, ondanks dat de belangrijkheid van SPF algemeen bekend is, wordt dit nog door te weinig mensen dagelijks opgedaan.

 

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention gebruikten in 2020 12% van alle volwassen mannen en 29% van volwassen vrouwen dagelijks zonbescherming. Dit was alleen zo wanneer ze langer dan een uur buiten waren op een zonnige dag. Dat is bij lange na niet genoeg om je huid goed te beschermen en huidveroudering te voorkomen.

Nieuwe producten

Om dat percentage te verhogen is het belangrijk om zonbescherming te zien als skincare. Als oplossing op de plakkerige, dikke en stroperige ervaring bij veel zonbeschermingsproducten hebben wij twee nieuwe toevoegingen ontwikkeld voor de PREVENTION+-lijn, beide ontwikkeld om een dagelijkse bescherming te bieden zonder een witte waas.

Zo is de PREVENTION+ Clear Solar Gel SPF 30 de allereerste 100% transparante zonbescherming. Deze innovatieve SPF is ontwikkeld met een unieke mix aan antioxidanten, duurzaam squalaan dat een gladde look creëert en makkelijk aan te brengen is op de huid. Deze innovatie, zonder toevoeging van water, voelt luchtig aan op de huid en zorgt ervoor dat make-up langer blijft zitten, waardoor het als een perfecte primer dient voor verschillende huidtypen.

Daarnaast is het innovatieve PREVENTION+ Sun Serum SPF 30 een zeer makkelijke manier om dagelijks SPF te dragen. Het product beschermt én geeft een gehydrateerde look. De lichtgewicht formule bevat krachtige antioxidanten, gemberwortel-extract, vitamine C en vitamine E, en een 100% minerale uv-filter. Dit product is beschikbaar in zowel een transparante als getinte versie, die moeiteloos mengt met verschillende huidskleuren. 

Al met al is het dragen van een SPF met deze producten een genot in plaats van een moetje!

Let´s talk skin

Heb je vragen aan de hand van deze blog of over huidverbetering? Neem dan vooral contact met ons!